Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Rensa och skär svampen i mindre bitar. Skala och skär potatisen i bitar.
Lägg svampen i en gryta och fräs tills vätskan kokat bort. Tillsätt smör och fräs svampen på svag värme 5–10 minuter.
Låt vitlöken fräsa med mot slutet. Krydda med salt och peppar och pudra över mjölet.
Tillsätt potatis, vin, buljong och örtkvistar. Låt soppan sjuda under lock cirka 25 minuter. Lyft upp örtkvistarna.
Mixa soppan slät, tillsätt konjak och smaka av med salt och peppar. Servera soppan med en klick crème fraiche och strö över färska örter.
Recept från Mitt kök