Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Karljohanspytt med råstekt potatis och äggula

Recept på karljohanspytt med råstekt potatis och äggula. Äggulorna kan bytas ut mot ca 1 dl crème fraiche. Blanda den då med potatisen och svampen och låt allt bli genomvarmt.

Karljohanspytt med råstekt potatis och äggulaKarljohanspytt med råstekt potatis och äggulaKarljohanspytt med råstekt potatis och äggula
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 500 gkarljohansvamp
  • 810potatisar- (ca 800 g)
  • 1 mskolivolja- + 1 msk olivolja
  • 1lök- gul
  • 1 msksmör
  • 2 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 4äggulor
  • persilja- grovhackad

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i bitar. Stek potatisen i 1 msk olja tills den är knaprig och genommjuk, 15-20 min.

  2. Ansa och skär svampen i bitar. Stek svampen i 1 msk olja ca 10 min.

  3. Skala och skiva löken. Fräs den mjuk i smör i en stekpanna ca 5 min.

  4. Blanda potatis och svamp och låt allt bli genomvarmt. Salta och peppra. Toppa med den frästa löken och persilja. Servera med äggulor.

Vad tyckte du om receptet?