Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pasta med svampcrème och hasselnötsvinägrett

Svampfylld ravioli får en extra smakskjuts av stekta champinjoner och svampcrème. Hasselnötsvinägrett ger rätten guldkant. Snabblyx på bara 15 minuter!

Pasta med svampcrème och hasselnötsvinägrett
Pasta med svampcrème och hasselnötsvinägrett
Pasta med svampcrème och hasselnötsvinägrett
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 250 gfylld pasta- färsk med karljohansvamp
  • 250 gskogschampinjoner
  • 2salladslökar
  • 1 klyftavitlök
  • 2 msksmör
  • 1 mskjapansk soja
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 0,5 burksvampcrème med tryffel- Zeta (à 130 g)
  • 25 gpecorino

Vinägrett

  • 25 ghasselnötter- rostade
  • 0,5 msksherryvinäger
  • 2 mskolivolja
  • 1 krmsalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald

Garnering

  • timjan

Tillbehör

  • sallad- t ex endiv och rucola

Gör så här

  1. Ansa och skär svampen i grova skivor. Ansa och skär salladslöken i bitar. Skala och skiva vitlöken.

  2. Vinägrett: Grovhacka nötterna och blanda med vinäger och olja. Krydda med salt och peppar.

  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Stek svamp, salladslök och vitlök i smör i en het stekpanna tills de fått fin färg. Häll över soja och krydda med peppar.

  4. Låt pastan rinna av och lägg den på tallrikar. Häll över svampfräset och toppa med svampcrème, ost och timjan. Ringla över vinägretten och servera med sallad.

  5. Svampcrèmen köps färdig. Den ger både krämighet och mycket smak.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Ulla Karlström och Cecilia Lundin