Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på pasta med karljohansvamp serverad med lammfilé, friterad salvia och hasselnötter. Väldigt gott och lagom lyxigt att laga till helgen. Lamminnerfilén kan bytas ut mot ytterfilé. Bryn den och sätt in i 175° till 54° innertemperatur.
Ansa och skär svampen i mindre bitar. Skala vitlöksklyftorna. Stek svampen i 1 msk olja och 1 msk smör tills den är gyllenbrun och gärna lite knaprig. Lägg i vitlöksklyftorna mot slutet och sänk värmen så att vitlöken får ligga och puttra lite i smöret.
Ta upp svampen och rengör eventuellt stekpannan. Häll i 1 msk olja och tillsätt 1 msk smör. Stek salviabladen frasiga. Lägg dem på hushållspapper för att rinna av.
Rosta hasselnötterna i torr, het stekpanna tills skalet börjar spricka och nötterna svartna. Gnugga bort skalet i en kökshandduk. Grovhacka nötterna.
Putsa eventuellt lammfiléerna. Stek dem i 1 msk olja och 1 msk smör runt om ca 5 min till fin gyllenbrun färg. Krydda med 1 tsk salt och peppar. Låt köttet vila ca 5 min.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och ringla över tryffeloljan. Blanda om.
Lägg upp pastan på ett serveringsfat eller på tallrikar. Lägg på svampen. Strö över ost och hasselnötter. Skär köttet i skivor och lägg det på pastan. Garnera med stekta salviablad och flingsalt.