Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Karljohandumplings

Doppa dina knapriga svampdumplings i krämig majonnäs eller sojasås. Servera på en fräsch botten av spenat och garnera med groddar.

Karljohandumplings
Karljohandumplings
Karljohandumplings
Wolfgang Kleinschmidt

Fyllning

  • 200 gkarljohansvamp
  • 0,5gul lök
  • smör- och rapsolja- att steka i
  • 4 kvistartimjan
  • 0,5 tsksesamolja
  • salt
  • svartpeppar- malen
  • 20gyozablad
  • vatten

Sojamajonnäs

  • 1 dlmajonnäs
  • 12 tsksoja
  • sesamfrön- blandade, svarta och vita

Spenat

  • 50 gspenat
  • 0,5gul lök
  • smör- och rapsolja- att steka i
  • salt
  • svartpeppar- malen

Tillbehör

  • groddar- till exempel china rose
  • 1 dlsoja- eller teriyakisås

Gör så här

  1. Dumplings: Ansa och skär svampen i centimeterstora bitar. Hacka löken grovt.

  2. Stek svampen och löken i smör. Hacka timjan och strö över svampen. Salta och peppra och häll i sesamoljan. Låt svalna.

  3. Kör svamp, lök och timjan i mixern till en grov massa.

  4. Lägg ut ett par gyozaark åt gången på en skärbräda. Lägg på en sked med fyllning, pensla med vatten runt kanterna och vik ihop ­degen.­ Nyp­ ihop­ kanterna ­mellan ­fingrarna ­så ­att ­kanten­ blir lite­ veckig.

  5. Stek dumplingen gyllenbrun i lika delar smör och olja på medelhög värme i stekpannan.

  6. Sojamajonnäs: Vispa ihop majonnäs och soja. Lägg i en skål och strö över sesamfrön.

  7. Spenat: Strimla ­löken ­fint ­och ­fräs ­i ­smör ­och ­olja ­tillsammans ­med­ spenaten. Salta och peppra.

  8. Servering: Lägg upp spenat i skålar och lägg på dumplings. Garnera med groddar. Servera med sojamajonnäs och soja eller teriyakisås.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök