Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Doppa dina knapriga svampdumplings i krämig majonnäs eller sojasås. Servera på en fräsch botten av spenat och garnera med groddar.
Dumplings: Ansa och skär svampen i centimeterstora bitar. Hacka löken grovt.
Stek svampen och löken i smör. Hacka timjan och strö över svampen. Salta och peppra och häll i sesamoljan. Låt svalna.
Kör svamp, lök och timjan i mixern till en grov massa.
Lägg ut ett par gyozaark åt gången på en skärbräda. Lägg på en sked med fyllning, pensla med vatten runt kanterna och vik ihop degen. Nyp ihop kanterna mellan fingrarna så att kanten blir lite veckig.
Stek dumplingen gyllenbrun i lika delar smör och olja på medelhög värme i stekpannan.
Sojamajonnäs: Vispa ihop majonnäs och soja. Lägg i en skål och strö över sesamfrön.
Spenat: Strimla löken fint och fräs i smör och olja tillsammans med spenaten. Salta och peppra.
Servering: Lägg upp spenat i skålar och lägg på dumplings. Garnera med groddar. Servera med sojamajonnäs och soja eller teriyakisås.
Recept från Mitt kök