Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Karljohan och trattkantarellsoppa

Underbar trattkantarellsoppa med karljohansvamp. Det är är en festlig kantarellsoppa som är försvinnande god.

Karljohan och trattkantarellsoppa
Karljohan och trattkantarellsoppa
Karljohan och trattkantarellsoppa
Annika Broman

Ingredienser

  • 1 mskrapsolja
  • 2 småschalottenlökar
  • 2 dlkarljohansvamp- torkade, blötlägg minst 30 min
  • 5 dlvispgrädde
  • 3 dlmjölk
  • 1 mskkonc vilt- och kantarellfond- färdig på flaska
  • 2 mskmajsstärkelse (Maizena)- för såsredning
  • 2 dlvitt vin
  • salt- smaka av
  • svartpeppar- smaka av
  • 150 gsidfläsk- fint tärnad
  • 2 dltrattkantareller- färska
  • smör
  • vattenkrasse- till garnering

Gör så här

  1. Krama ur Karl-Johan svampen efter blötläggningen, skölj en gång. 

  2. Finhacka löken och låt brynas lite med oljan, lägg i den urkramade svampen. Rör om och häll i grädden. Låt soppan sjuda i 15 minuter, rör om då och då.

  3. Knaperstek sidfläsket och låt rinna av på hushållspapper.

  4. Fräs upp trattkantarellerna med lite smör, salta och peppra och ställ undan.

  5. Häll mjölk och fond i soppan. Låt sjuda upp, red med maizena, häll i vinet och låt sjuda i 3–4 minuter, smaka av med salt och peppar.

  6. Häll upp i muggar (håller värmen längre om du dessutom sköljt dem i hett vatten innan) strö över trattisar, sidfläsk och krasse.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök