Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Underbar trattkantarellsoppa med karljohansvamp. Det är är en festlig kantarellsoppa som är försvinnande god.
Krama ur Karl-Johan svampen efter blötläggningen, skölj en gång.
Finhacka löken och låt brynas lite med oljan, lägg i den urkramade svampen. Rör om och häll i grädden. Låt soppan sjuda i 15 minuter, rör om då och då.
Knaperstek sidfläsket och låt rinna av på hushållspapper.
Fräs upp trattkantarellerna med lite smör, salta och peppra och ställ undan.
Häll mjölk och fond i soppan. Låt sjuda upp, red med maizena, häll i vinet och låt sjuda i 3–4 minuter, smaka av med salt och peppar.
Häll upp i muggar (håller värmen längre om du dessutom sköljt dem i hett vatten innan) strö över trattisar, sidfläsk och krasse.
Recept från Mitt kök