Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kärleksmumskladdkaka

Kärleksmums är en klassiker som många älskar, däribland jag, så det föll sig naturligt att jag skulle prova att få ner dessa smaker i en kladdkaka. Resultatet blev en himmelskt god kärleksmumskladdkaka.

Recept hämtat ur boken ”Kladdkakor Deluxe” av Frida Skattberg (Bonnier Fakta).

Kärleksmumskladdkaka
Kärleksmumskladdkaka
Kärleksmumskladdkaka
Foto: Helén Pe

Chokladkaka

  • 150 gsmör
  • 100 gmörk choklad
  • 0,5 dlkaffe- kokt
  • 3ägg
  • 1 dlströsocker
  • 1 dlmuscovadosocker
  • 1 dlkakao
  • 2,5 dlvetemjöl
  • 1 nypasalt

Glasyr

  • 75 gsmör
  • 2 mskkaffe- kokt
  • 3,5 dlflorsocker
  • 2 mskkakao
  • 1,5 tskvaniljsocker

Till garnering

  • 1,5 dlkokos- riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj en form med löstagbar kant, 20 cm i diameter.

  2. Smält smör, choklad och kaffe till chokladkakan i en kastrull.

  3. Rör ihop ägg, strösocker och muscovadosocker i en bunke och tillsätt kakao, mjöl och salt. Rör ihop till en tjock smet och tillsätt sedan smörblandningen. Rör ihop till en klumpfri smet.

  4. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Ta ut och låt svalna.

  5. Smält smör och kaffe till glasyren i en kastrull på låg värme. Rör ner övriga ingredienser och låt sjuda under omrörning i en minut.

  6. Bred ut glasyren på kakan och strö genast över kokos. Låt stå i kylskåp i 2 timmar före servering.

Vad tyckte du om receptet?

Annons: Boken "Kladdkakor Deluxe" hittar du här! (Extern länk)

Recept från Mitt kök