Annons: Boken "Kladdkakor Deluxe" hittar du här! (Extern länk)
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kärleksmums är en klassiker som många älskar, däribland jag, så det föll sig naturligt att jag skulle prova att få ner dessa smaker i en kladdkaka. Resultatet blev en himmelskt god kärleksmumskladdkaka.
Recept hämtat ur boken ”Kladdkakor Deluxe” av Frida Skattberg (Bonnier Fakta).
Sätt ugnen på 175 grader och smörj en form med löstagbar kant, 20 cm i diameter.
Smält smör, choklad och kaffe till chokladkakan i en kastrull.
Rör ihop ägg, strösocker och muscovadosocker i en bunke och tillsätt kakao, mjöl och salt. Rör ihop till en tjock smet och tillsätt sedan smörblandningen. Rör ihop till en klumpfri smet.
Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Ta ut och låt svalna.
Smält smör och kaffe till glasyren i en kastrull på låg värme. Rör ner övriga ingredienser och låt sjuda under omrörning i en minut.
Bred ut glasyren på kakan och strö genast över kokos. Låt stå i kylskåp i 2 timmar före servering.
Annons: Boken "Kladdkakor Deluxe" hittar du här! (Extern länk)
Recept från Mitt kök