Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mockarutor

Recept på klassiska mockarutor, även kallade chokladrutor och kärleksmums. Baka mockarutor i långpanna och det räcker till många. Det här är en uppdaterad version med extra mycket chokladsmak! 

Mockarutor
Mockarutor
Mockarutor
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 150 gsmör
  • 2ägg
  • 2,5 dlströsocker
  • 1 mskbakpulver
  • 1 mskvaniljsocker
  • 3 mskkakao
  • 1,5 dlmjölk
  • 4,5 dlvetemjöl- (270 g)

Glasyr

  • 50 gsmör
  • 3 mskkaffe- starkt
  • 1 mskkakao
  • 2 tskvaniljsocker
  • 3 dlflorsocker

Garnering

  • 1,5 dlkokosflingor

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 225°. Smält smöret och låt det svalna.

  2. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Tillsätt kakao och vaniljsocker.

  3. Tillsätt mjölk, smör och mjölet blandat med bakpulver. Vispa ihop till en jämn smet. Häll och bred ut smeten i en långpanna, 30 x 40 cm, klädd med bakplåtspapper.

  4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min.

  5. Glasyr: Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från plattan och tillsätt florsocker, kaffe, kakao och vaniljsocker. Vispa till en jämn smet. Bred glasyren över kakan medan glasyren fortfarande är varm.

  6. Strö över kokosflingor. Låt glasyren stelna.

  7. Skär kärleksmums i fyrkantiga bitar.

Vad tyckte du om receptet?