Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Karins kräftströmming på aubergine

Den godaste kräftströmming man kan tänka sig görs på aubergine och dillfrödoftande tomatsås.

Karins kräftströmming på aubergine
Karins kräftströmming på aubergine
Karins kräftströmming på aubergine

Ingredienser

  • 700 gauberginer- små

Lag

  • 3 dlvatten
  • 2 mskvitvinsvinäger
  • 0,5 msksillkryddor
  • 0,5gul lök- skivad
  • 0,5 msksalt- + 1/2 msk strösocker

Fyllning

  • 1purjolök- tunnskivad
  • 2 mskdill- hackad
  • 1 tskdillfrön- stötta
  • 1 msksmör
  • 2 krmsalt

Tomatsås

  • 1 mskchilisås
  • 2 msktomatpuré
  • 12ättiksprit
  • 2 mskvatten
  • 2 tskdillfrö- (lätt stötta)
  • 0,5gul lök- (hackad)
  • 0,5 msksalt
  • 2 msksocker
  • 1 krmsvartpeppar- nymalen
  • 1lagerblad- finkrossat
  • 3 mskmatolja
  • 1 dldill- hackad

Gör så här

  1. Skala auberginen, skär den i 1/2 cm skivor på längden. Koka upp lagen och koka skivorna i den 2 minuter, tryck ner dem under kokningen eller vänd så att alla blir kokta. Ta upp och låt dem kallna och rinna av på en uppochnervänd tallrik.

  2. Smörfräs purjolök, dill och dillfrö lite lätt. Salta och låt kallna.

  3. Smörj en ugnssäker form. Lägg lite fyllning på varje aubergineskiva, rulla ihop och lägg rullarna tätt i formen.

  4. Rör ihop och smaka av tomatsåsen, som ska ha bra sälta, sötma och syra.

  5. Bred såsen över rullarna och grädda i 225° varm ugn ca 15 minuter. Sätt gärna på grillen mot slutet så att du får en fin yta. Låt sedan ”kräftströmmingen” kallna helt.

Vad tyckte du om receptet?