Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Karibisk papayasallad med chili, lime och jordnötsdressing

Recept på karibisk papayasallad med chili, lime och jordnötsdressing. Kombinationen papaya och lime är en fräsch klassiker som får sting av chili.

Karibisk papayasallad med chili, lime och jordnötsdressing
Karibisk papayasallad med chili, lime och jordnötsdressing
Karibisk papayasallad med chili, lime och jordnötsdressing
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 1romansallad
  • 1rödlök- liten
  • 1papaya
  • 1mango
  • 200 gböngroddar
  • 0,5röd chili- t ex spansk peppar
  • 1lime
  • 1 krukakoriander

Jordnötsdressing

  • 3 mskjordnötssmör
  • 1 mskvatten
  • 0,75 dlrapsolja
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 tskingefära- finriven
  • 1 tskhonung
  • 1 krmsalt

Gör så här

  1. Jordnötsdressing: Värm vattnet. Häll det över jordnötssmöret och rör tills smöret lösts upp. Vispa i oljan. Skala och pressa i vitlöken. Rör i limesaft, ingefära och honung. Krydda med salt. 

  2. Bryt salladen i bitar och lägg på ett stort fat. Skala och skiva löken tunt. 

  3. Skala, kärna ur och skär mango och papaya i lagom stora bitar och lägg dem tillsammans med lök och böngroddar över salladen. 

  4. Kärna ur och strimla chilin. Strö den över salladen och häll över limesaften. Toppa med koriander och servera med jordnötsdressing. 

Vad tyckte du om receptet?