Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 31g
Protein: 11g
Kolhydrater: 38g
Karibisk grönkålssoppa är en nyttig och kryddig soppa av grönkål, kryddpeppar och kokosmjölk. I Karibien lagas en liknande soppa med växten callalou som tillhör amarantsläktet.
Skölj och repa grönkålen. Skär zucchinin i mindre bitar. Skala och skär morot och lök i mindre bitar. Kärna ur och skiva chilin. Skala och skiva vitlöken. Stöt 1 tsk kryddpeppar i mortel.
Fräs grönsakerna i 2 msk olja med kryddpeppar och timjan ca 5 min. Lägg ner kålen. Häll på 5 dl vatten. Koka soppan under lock 5–10 min.
Tillsätt buljongtärning och kokosmjölk. Låt koka upp och mixa soppan i två omgångar i mixer eller med mixerstav direkt i kastrullen. Späd med vatten om den verkar tjock. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm stött kryddpeppar. Servera soppan med bröd.