Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Karibisk ananasdessert med kokos

Ananas och kokos är en smakmässig fullträff. Servera med glass eller vaniljkesella.

Karibisk ananasdessert med kokosKaribisk ananasdessert med kokosKaribisk ananasdessert med kokos
Karibisk ananasdessert med kokos Foto: Stewen Quigley

Ingredienser

  • 1ananas
  • 50 gsmör
  • 2ägg
  • 0,5 dlströsocker
  • 4 dlkokosflingor
  • 0,5 dlsirap- ljus

Tillbehör

  • vaniljglass- eller vaniljkesella

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Dela ananasen på mitten och gröp ut köttet. Skär bort den hårda stocken och skär köttet i bitar. Lägg ananasen i en ugnssäker form.

  2. Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner smör, kokosflingor och sirap i äggvispet.

  3. Fördela smeten över ananasen och grädda mitt i ugnen ca 20 min. Servera kakan ljummen eller kall med glass eller vaniljkesella.

Vad tyckte du om receptet?