Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Glassen blir hård, så temperera den ca 2 timmar i kylen före servering.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Blanda äggulor, mjölk, grädde, socker och kokos i en kastrull. Sjud under vispning till krämig konsistens. Ta kastrullen åt sidan.
Ta upp gelatinbladen. Rör ner dem och låt smälta i glassmeten. Rör ner osten. Kyl smeten. Frys i glassmaskin eller minst 4 timmar i frysen.
Skala ananasen och skär i fjärdedelar. Skär bort stocken i mitten och skär i stora bitar.
Smält sockret i en stekpanna tills det blir ljusbrunt. Tillsätt smör, ananas och rom. Låt koka ihop till simmig konsistens på hög värme ca 5 min.
Rosta kokosflingorna i torr stekpanna. Skär granatäpplet i halvor och peta ut kärnorna.
Servera ananasen varm med glassen. Garnera med rostad kokos och granatäppelkärnor.