Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Karibisk ananas med rom och kokos

Glassen blir hård, så temperera den ca 2 timmar i kylen före servering.

Karibisk ananas med rom och kokosKaribisk ananas med rom och kokosKaribisk ananas med rom och kokos

Ingredienser

  • 1,5gelatinblad
  • 5äggulor
  • 1,5 dlmjölk
  • 1 dlvispgrädde
  • 1 dlströsocker
  • 100 gkokosflingor
  • 100 gfärskost- naturell

Ananas

  • 1ananas
  • 0,5 dlströsocker
  • 2 msksmör
  • 0,5 dlrom- mörk

Garnering

  • 1 dlkokosflingor
  • 1granatäpple

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Blanda äggulor, mjölk, grädde, socker och kokos i en kastrull. Sjud under vispning till krämig konsistens. Ta kastrullen åt sidan.

  2. Ta upp gelatinbladen. Rör ner dem och låt smälta i glassmeten. Rör ner osten. Kyl smeten. Frys i glassmaskin eller minst 4 timmar i frysen.

Karamelliserad ananas

  1. Skala ananasen och skär i fjärdedelar. Skär bort stocken i mitten och skär i stora bitar.

  2. Smält sockret i en stekpanna tills det blir ljusbrunt. Tillsätt smör, ananas och rom. Låt koka ihop till simmig konsistens på hög värme ca 5 min.

  3. Rosta kokosflingorna i torr stekpanna. Skär granatäpplet i halvor och peta ut kärnorna.

  4. Servera ananasen varm med glassen. Garnera med rostad kokos och granatäppelkärnor.

Vad tyckte du om receptet?