Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Karelska piroger är en klassisk finsk rätt. Här är recept på de goda pirogerna.
Sätt ugnen på 275°. Värm vattnet till 37°. Blanda och knåda vatten, salt och mjöl till en smidig deg. Dela degen i 12 lika stora delar. Kavla ut dem på mjölat bakbord till tunna ovala plattor ca 18 cm långa.
Bred ut risgrynsgröt ca 2 cm in från kanterna. Vik upp degkanterna och nyp ihop dem runt om. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen 10–15 min. Koka under tiden upp vatten och smör.
Doppa pirogerna hastigt en och en i smörbadet. Lägg dem att svalna på galler.
Hacka äggen och blanda med smör. Servera pirogerna ljumma med äggsmöret.