Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på kardemummavåfflor. Våra våfflor doftar kardemumma och smakar fint till både mellis och förrätt. Eller som dessert med grädde och bär.
Ta fram och tina bären.
Smält smöret och låt det svalna.
Blanda mjöl, bakpulver, salt, vaniljsocker och kardemumma i en skål. Tillsätt mjölken och vispa snabbt ihop till en jämn smet. Rör i smöret.
Vispa grädden. Grädda våfflorna i smörat våffeljärn. Servera genast med hallon och grädde och pudra över florsocker.
Kökstipset! Håll våfflorna frasiga på galler i ugn, ca 150°, om ni vill gaffla våfflorna samtidigt.