Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kardemummavåfflor med havre och äppelkompott

Äpple, kanel och kardemumma blir riktigt smarrigt ihop. Klassiska smakkombinationer som alltid är goda tillsammans.

Kardemummavåfflor med havre och äppelkompott
Kardemummavåfflor med havre och äppelkompott
Kardemummavåfflor med havre och äppelkompott
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 100 gsmör
  • 2 dldinkelmjöl- siktat eller vetemjöl
  • 2 dlhavregryn
  • 0,5 tsksalt
  • 1 tskbakpulver
  • 5 dlmjölk
  • 2ägg
  • 1,5 tskkardemummakärnor- nystötta
  • smör- till pensling av våffeljärnet

Äppelkompott

  • 3äpplen
  • 0,5 dlvatten
  • 2 mskrörsocker strö
  • 2kanelstänger
  • 11,5 tskingefära- färskriven

Till servering

  • grädde- vispad, eller vaniljglass

Gör så här

  1. Smält smöret och låt det svalna.

  2. Vispa ihop mjöl, havregryn, salt, bakpulver och mjölk till en jämn smet. Rör ner äggen, ett i taget, och sedan smöret. Smaksätt med kardemumma.

  3. Hetta upp våffeljärnet. Pensla laggen väl med smör till första omgången, sedan behöver den knappast smörjas. Häll på knappt 1 dl smet och grädda våfflorna.

  4. Äppelkompott: Skala äpplena och skär i bitar. Lägg dem i en kastrull tillsammans med resten av ingredienserna.

  5. Koka sakta tills äpplena är mjuka och vätskan kokat in. Rör då och då. Mosa äpplena lätt med en sked så de mosar sig något.

  6. Servera våfflorna med ljummen äppelkompott och en klick lättvispad grädde eller vaniljglass.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök