Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på våfflor med underbar kolasås, karamelliserad banan och kardemumma!
Smält smöret och låt det svalna. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Vispa i ägg och först hälften av mjölken och sedan resten. Vispa ner smöret i smeten. Låt vila 10–15 min.
Pensla eventuellt våffeljärnet med smör och grädda våfflor i omgångar tills de är gyllenbruna.
Vispa grädden lätt. Skala och skär bananerna i bitar. Stek bananerna i smör på båda sidor. Strö över sockret och låt det karamelliseras över bananerna.
Servera våfflorna med dulce de leche, karamelliserade bananer och grädde.
Kökstipset! Om du inte hittar färdigkaramelliserad mjölk kan du koka en oöppnad burk med söt kondenserad mjölk i en kastrull med vatten 3 ½ timme. Fyll på med vatten under tiden så att det inte kokar torrt.
Foto: Wolfgang Kleinschmidt