Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kardemummamousse med varma hjortron och nötmüsli

Recept på kardemummamousse med varma hjortron och nötmüsli. Moussen och nötmüslin görs i förväg, hjortronen värms strax före servering.

Kardemummamousse med varma hjortron och nötmüsliKardemummamousse med varma hjortron och nötmüsliKardemummamousse med varma hjortron och nötmüsli
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 2gelatinblad
  • 3 dlvispgrädde
  • 2 dlmjölk
  • 4äggulor
  • 4 mskströsocker
  • 2 tskkardemumma- stött

Nötmüsli

  • 1 dlpistaschnötter- skalade
  • 1 dlhasselnötter
  • 1 dlhavregryn
  • 1 mskrapsolja
  • 1 mskhonung
  • 1 mskvatten

Hjortron

  • 250 ghjortron
  • 1 mskströsocker

Garnering

  • citronmeliss

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.

  2. Blanda grädde, mjölk, äggulor, socker och kardemumma i en ka-strull. Sjud försiktigt under omrörning tills det precis börjar koka. Ta kastrullen från värmen. Ta upp gelatin­bladen ur vattnet och låt dem smälta i gräddblandningen. Sila blandningen genom en finmaskig sil. Häll upp i portionsformar och låt stelna i kylen ca 3 timmar.

  3. Müsli: Grovhacka pistasch- och hasselnötter.  Blanda alla ingredienser till müslin i en ugnssäker form. Rosta mitt i ugnen ca 10 min. Rör om och rosta ytterligare ca 5 min, tills müslin är gyllenbrun. Låt kallna.

  4. Rårör hjortron med socker och värm i en kastrull.

  5. Servera moussen, garnerad med citronmeliss, med hjortron och nötmüsli.

Vad tyckte du om receptet?