Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kardemummamarinerad päronsallad med ädelost

Låt oljan få smak av vanilj och marinera sedan päronen i den innan de serveras.

Kardemummamarinerad päronsallad med ädelost
Kardemummamarinerad päronsallad med ädelost
Kardemummamarinerad päronsallad med ädelost

Ingredienser

  • 2päron- mogna
  • 1 dlolja- neutral
  • 2 krmvaniljsocker- (eller 2 cm urskrapad vaniljstång)
  • 1 krmkardemummakärnor- nykrossade

Servering

  • 150 gädelost
  • 1 dlgrön mache- eller rucola

Gör så här

  1. Blanda oljan med urskrapad vanilj och nykrossade kardemummakärnor och låt den stå och ta smak över natten.

  2. Kärna ur päronen, skär dem i bitar och lägg dem att dra i vaniljoljan en längre eller kortare stund.

  3. Ta upp päronbitarna ur oljan, blanda dem med osten som smulats grovt. Lägg upp och servera päronsalladen på en bädd av vackra salladsblad.

Vad tyckte du om receptet?