Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kardemummakryddad kräm med sockrade lingon och pepparkakssmulor

Recept på kardemummakryddad kräm med sockrade lingon och pepparkakssmulor. En söt dessert till allt det salta.

Kardemummakryddad kräm med sockrade lingon och pepparkakssmulor
Kardemummakryddad kräm med sockrade lingon och pepparkakssmulor
Kardemummakryddad kräm med sockrade lingon och pepparkakssmulor
Recept på kardemummakryddad kräm med sockrade lingon och pepparkakssmulor. Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 200 gfärskost- naturell
  • 1 dlturkisk yoghurt
  • 2 mskhonung- flytande
  • 1 tskkardemumma- stött, –2 tsk
  • 200 glingon- frysta
  • 0,5 dlströsocker
  • 2 dlpepparkaka- mjuk, grovt smulad (ca 60 g)
  • 1 msksmör

Gör så här

  1. Vispa ihop färskost, yoghurt, honung och kardemumma och låt stå i kylen ca 1 timme före servering. Skeda upp i små glas.

  2. Rör hastigt ihop de frysta lingonen med sockret.

  3. Stek pepparkakssmulorna i smör tills de blir krispiga. Låt svalna.

  4. Lägg lingonen på krämen och toppa med pepparkakssmulor.

Vad tyckte du om receptet?