Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kardemummakrabbelurer med hjortronsylt

Kardemummakrabbelurer med hjortronsylt är pösiga och goda, nästan som pannkaka. 

Kardemummakrabbelurer med hjortronsylt
Kardemummakrabbelurer med hjortronsylt
Kardemummakrabbelurer med hjortronsylt
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 1 tskkardemumma
  • 2ägg
  • 1,5 dlströsocker
  • 5 dlvetemjöl- (300 g)
  • 2 tskvaniljsocker
  • 2 tskbakpulver
  • 1,5 dlmjölk
  • 3 msksmör
  • 1 mskhampafrön

Tillbehör

  • 2 dlhjortronsylt

Gör så här

  1. Stöt kardemumman i en mortel. Vispa ihop ägg och socker. Blanda de övriga torra ingredienserna. Häll i mjölken i äggsmeten och vispa sist i de torra ingredienserna.

  2. Stek plättar av smeten i smör, på båda sidor tills de fått en fin ljus gyllenbrun färg, ca 4 min på varje sida.

  3. Servera med hjortronsylt.

Vad tyckte du om receptet?