Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kardemummakex

Spröda och lite söta i smaken passar de utmärkt till salta kittostar. Kexen går utmärkt att frysa.

KardemummakexKardemummakexKardemummakex

Ingredienser

  • 3 dlhavregryn
  • 3 dlvetemjöl
  • 1 tskbakpulver
  • 1 mskströsocker
  • 1 tskkardemummakärnor- stötta
  • 100 gsmör
  • 1 dlmjölk
  • 0,5 tsksalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

  2. Smält smöret och blanda i mjölken. Rör ner vätskan i bunken och blanda snabbt ihop till en deg. Låt degen vila ca 10 min.

  3. Kavla ut degen på en plåt med bakplåtspapper och nagga med en gaffel.  Sporra eller skär degen i fyrkanter ca 5 x 5 cm.

  4. Grädda mitt i ugnen ca 20  min. Låt kallna på plåten.

    Foto: Joel Wåreus

    Marmelad till kvittostar

Vad tyckte du om receptet?