Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kardemummakaka

Min mormor brukade ibland baka denna kaka och min mamma gör det också ibland när det snabbt behövs kaffebröd. Mamma berättade att en gång tog mormor fel kryddburk och hade en pepparblandning i kakan. Det blev häpna miner vid kaffebordet men inget fick förfaras så de fick äta kakan ändå.

Kardemummakaka
Kardemummakaka
Kardemummakaka
Foto: Susanne Almers

Ingredienser

  • 6 dlvetemjöl- (360 g)
  • 2 tskbakpulver
  • 2 dlströsocker
  • 2 tskkardemumma- stött
  • 100 gsmör
  • 2,5 dlmjölk
  • 1ägg
  • 1,5 mskpärlsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda samman mjöl, bakpulver, socker och kardemumma. Blanda ner smöret så att det blir finfördelat.

  2. Tillsätt mjölk och ägg och rör till en jämn smet. Häll smeten i en smord och bröad form, 24 cm i diameter. Strö på pärlsocker. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min.

  3. Låt kakan svalna  innan den skärs i bitar.

Vad tyckte du om receptet?