Fler recept på goda bärkakor hittar du här:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på mjuk kaka med nystött kardemumma och blåbär. Kardemumma, blåbär och citron är smaker som passar bra ihop! Servera kakan med lättvispad grädde.
Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och socker vitt och poröst. Vispa ner äggen, ett i taget.
Blanda mjöl, kardemumma, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner blandningen i smeten. Blanda ner mjölken.
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 1 1/2 liter. Strö över blåbär och tryck till lätt med handen så att de kommer ner i smeten.
Grädda kakan på nedersta falsen i ugnen i ca 40 min. Prova med en sticka att den är torr. Låt kakan vila i formen i ca 5 min innan den stjälps upp på galler och får kallna.
Citronsocker: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Finriv skalet och blanda med socker. Strö sockret över blåbären och lägg dem på kakan.
Pudra florsocker på kakan och servera med lättvispad grädde.
Fler recept på goda bärkakor hittar du här: