Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kardemummakaka - klassisk kaka

Recept på klassisk kardemummakaka, bakad utan ägg. En lite mindre kaka med mycket smak av kardemumma. Perfekt kaka för äggallergikern.

Kardemummakaka - klassisk kaka
Kardemummakaka - klassisk kaka
Kardemummakaka - klassisk kaka
Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 100 gsmör
  • 5 dlvetemjöl- (300 g)
  • 1 dlströsocker
  • 1 mskkardemummakärnor- mortlade
  • 1 mskbakpulver
  • 2 dlmjölk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Blanda ihop mjöl, socker, kardemumma och bakpulver. Tillsätt smält smör och mjölk och rör snabbt ihop smeten. 

  2. Klicka ner smeten i en smord och bröad form, ca 1 liter. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 min.

Vad tyckte du om receptet?