Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Här är basen en klassisk sockerbulle, men i stället för vaniljkräm fyller vi bullarna med krämig ricotta och hallon.
Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37° och häll den över jästen. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt socker, salt, kardemumma och mjöl och rör ihop hastigt. Arbeta in det rumsvarma smöret, skuret i bitar, till en blank, slät deg som släpper i bunkens kanter. Låt jäsa under bakduk ca 40 min.
Dela degen i tre bitar och kavla ut en bit i taget på väl mjölad arbetsbänk. Kavla degen ca 3 mm tjock. Skär i rutor ca 10 x 10 cm.
Lägg ½ msk ricotta mitt på varje ruta. Toppa med hallon, socker och mjöl. Vik in hörnen och tryck ihop dem så att de blir en rund, slät bulle. Lägg bullarna med skarven nedåt i bullformar ställda på en plåt. Täck med bakduk och låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 250°.
Grädda bullarna mitt i ugnen ca 8 min tills de har fått fin färg. Låt svalna. Pensla dem med smält smör och doppa i strösocker före servering.