Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Använd en klassisk gjutjärnspanna att grädda bullarna i. Om det blir något kvar av degremsorna kan du göra klassiska snäckor och grädda dem i pappersformar.
Smula ner jästen i en bunke och häll över mjölken. Rör tills jästen har lösts upp. Tillsätt 4 dl vetemjöl och låt degen stå i 30 min.
Tillsätt strösocker, kardemumma, 4–5 dl vetemjöl och smör i mindre bitar. Arbeta degen blank och smidig i maskin i ca 10 min eller för hand i ca 15 min. Låt degen jäsa i 1 timme under bakduk. Klä en stekpanna eller en form, ca 24 cm i diameter, med ett tillklippt bakplåtspapper.
Fyllning: Vispa ihop ingredienserna till en krämig fyllning och ställ den åt sidan.
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och kavla ut den till en rektangel, ca 25 x 45 cm. Bred fyllningen på degplattan. Vik degplattan på mitten från långsidan och kavla några gånger. Skär degplattan i tre remsor och tvinna varje remsa. Lägg remsorna i pannan, en i taget. Börja från mitten och jobba dig utåt. Låt bullen jäsa under bakduk i ca 1 timme. Sätt ugnen på 200 grader.
Pensla bullen med ägg och strö över råsocker, kardemumma och mandelspån. Grädda bullen i nedre delen av ugnen i ca 25 min. Låt den svalna i formen.