Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på kardemummabullar. Garnera bullarna med hela eller grovhackade mandlar, som får en härlig rostad smak under gräddningen. Du kan baka ut bullarna till snäckor, nystan, snurror, beroende på hur du vill ha dem.
Gör vetedegen enligt grundreceptet.
Riv mandelmassan på den grova sidan av rivjärnet. Blanda den med smöret. Smaka av med kanel och vanilj.
Utbakning. Kavla ut hälften av degen på ett lätt mjölat bakbord till en kaka, 35 x 35 centimeter. Bred på hälften av fyllningen. Rulla ihop degkakan till en längd, som en rulltårta. Skär längden i 16 bitar. Ställ bitarna på en plåt med bakplåtspapper och platta ut lite med handen.
Kavla ut hälften av degen till en kaka 35 x 35 centimeter. Bred på resten av fyllningen. Vik degen dubbelt, kavla den lätt med brödkaveln och skär i ca 2 centimeter breda remsor, använd gärna pizzaskärare. Dra ut remsorna försiktigt, tvinna dem och forma dem till bullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö över mandel och pärlsocker. Låt jäsa utan bakduk ca 20 minuter.
Värm ugnen till 225 grader. Grädda bullarna, en plåt i taget, i mitten av ugnen 10-15 minuter. Låt svalna på ett galler under bakduk.