Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kardemummabullar - klassiskt recept

Bjud på nybakade, väldoftande bullar till fikat. Det finns inget bättre!

Kardemummabullar - klassiskt recept
Kardemummabullar - klassiskt recept
Kardemummabullar - klassiskt recept
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 25 gjäst för söta degar
  • 2,5 dlmjölk
  • 2 krmsalt
  • 1 tskkardemumma- stött
  • 0,75 dlströsocker
  • 50 gsmör- rumsvarmt
  • 7 dlvetemjöl- ca

Fyllning

  • 50 gsmör- rumsvarmt
  • 0,25 dlströsocker
  • 1 tskvaniljsocker
  • 0,5 tskkardemumma- stött

Till garnering

  • 25 gsmör- smält
  • 0,5 dlströsocker
  • 0,5 mskkardemumma- stött

Gör så här

  1. Smula jästen i degbunken till köksmaskinen. Blanda ut med mjölken och tillsätt salt, kardemumma, socker, smör och vetemjöl. Arbeta degen smidig i cirka 10 minuter. Låt degen jäsa i bunken under plast i minst 30 minuter.

  2. Fyllning: Rör samman smör, socker, vaniljsocker och kardemumma till fyllningen i en liten skål.

  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Kavla ut degen till en rektangel, cirka 30 × 40 centimeter.

  4. Bred på fyllningen och vik degen dubbel från långsidan. Kavla till degen något och skär den i 20 remsor som tvinnas samman och formas till knutar. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa i cirka 40 minuter.

  5. Sätt ugnen på 225 grader. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 8 minuter. Pensla med smält smör efter gräddningen. Strö över socker blandat med stött kardemumma. Låt bullarna svalna på bakgaller.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök