Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Bjud på nybakade, väldoftande bullar till fikat. Det finns inget bättre!
Smula jästen i degbunken till köksmaskinen. Blanda ut med mjölken och tillsätt salt, kardemumma, socker, smör och vetemjöl. Arbeta degen smidig i cirka 10 minuter. Låt degen jäsa i bunken under plast i minst 30 minuter.
Fyllning: Rör samman smör, socker, vaniljsocker och kardemumma till fyllningen i en liten skål.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Kavla ut degen till en rektangel, cirka 30 × 40 centimeter.
Bred på fyllningen och vik degen dubbel från långsidan. Kavla till degen något och skär den i 20 remsor som tvinnas samman och formas till knutar. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa i cirka 40 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 8 minuter. Pensla med smält smör efter gräddningen. Strö över socker blandat med stött kardemumma. Låt bullarna svalna på bakgaller.
Recept från Mitt kök