Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Det är härligt att ägna lite tid åt att baka riktigt smaskiga bullar. Dessa smaksätter vi med kardemumma och lite vanilj.
Smula jästen i degbunken. Tillsätt mjölk, salt, socker, smör och mjöl efter hand. Arbeta degen smidig i köksmaskin, minst 10 minuter. Låt degen jäsa till dubbel storlek, cirka 45 minuter.
Fyllning: Rör samman smör, socker, vaniljsocker och kardemumma i en liten skål.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela den i två delar och kavla ut varje del till en rektangel.
Bred på fyllningen på delarna och vik ihop degen från kortsidan i tre slag. Vänd degen ett kvarts varv och kavla ut den till en rektangel, vikningen blir plattare.
Skär ut 1 1/2 centimeter breda bitar och snurra ihop till en spiral och rulla ihop till en knut. Fäst ändarna under bullen. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa under bakduk på plåten, cirka 30 minuter.
Värm ugnen till 250 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg och garnera med på rörsocker strö och nymald kardemumma. Grädda dem mitt i ugnen, 5–8 minuter.
Recept från Mitt kök