Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kardemummabiscotti med kanel

Glutenfritt. Baka italienska skorpor till fikastunden! Biscotti går snabbt att göra eftersom de inte behöver jäsa och är underbart goda. Skorporna passar också bra att garnera efterrätter med.

Kardemummabiscotti med kanel
Kardemummabiscotti med kanel
Kardemummabiscotti med kanel
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1ägg
  • 1,5 dlströsocker
  • 1 tskvaniljsocker
  • 2 krmsalt
  • 1 tskbakpulver
  • 2,5 dlglutenfri mjölmix- (färdigköpt eller enligt recept nedan)
  • 1,5 dlmandel
  • 2 tskkardemummakärnor- malda i mortel

Glutenfri mjölmix

  • 7 dlrismjöl
  • 5 dlbovetemjöl
  • 2 dlmajsmjöl
  • 2 dlpotatismjöl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Vispa ihop ägg och socker. Tillsätt alla torra ingredienser och rör ihop till en deg.

  3. Dela upp degen i tre längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i cirka 15–20 minuter. Ta ut och låt svalna.

  4. Skär upp längderna i 2–3 centimeter breda skorpor på snedden. Stäng av ugnen och låt skorporna torka i ugnens eftervärme i cirka 15 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök