Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Karamellsås med mörk rom

Underbar sås till glass och desserter. Passar till vaniljglass, glass med nötter eller chokladglass. Även mycket god till grillad ananas med kokosglass.

Karamellsås med mörk rom
Karamellsås med mörk rom
Karamellsås med mörk rom
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1,5 dlråsocker
  • 0,5 dlsirap- mörk
  • 1,5 dlvispgrädde
  • 2 mskrom- mörk

Gör så här

  1. Häll råsocker och sirap i en kastrull, låt koka tills det börjar karamelliseras. Det kan vara svårt att avgöra på färgen eftersom det är mörk sirap, men koka ett par minuter tills råsockret smält och såsen börjat tjockna lite.

  2. Häll i grädden. Var försiktig så att det inte skvätter, det fräser till rejält när man häller i den kalla grädden.

  3. Häll i rommen och koka i ytterligare ett par minuter. Låt såsen svalna. Servera såsen ljummen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök