Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En underbar karamellpudding med små chokladiga browniebitar. Toppa den lena puddingen med söta poppiga snacks.
Låt gelatinbladen ligga i en skål med kallt vatten i 5–10 min. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Lägg stången och fröna i en kastrull. Häll på vispgrädden och tillsätt saltet. Värm upp grädden och ta sedan av kastrullen från plattan.
Smält ihop strösocker och vatten till en karamell i en separat kastrull. Lägg i apelsinskalet i grädden. Häll lite i taget av gräddblandningen i karamellen och sjud ihop allt. Sila grädden så att skalen försvinner.
Lyft upp gelatinet och lägg det i den varma karamellgrädden. Rör om tills gelatinet smält. Låt det svalna något och häll sedan upp smeten i portionsglas. Låt dem stå i kylskåp i 2–3 tim.
Karamelliserade popcorn: Smält ihop strösocker och vatten till en ljus karamell i en ren och torr stekpanna. Vänd hastigt i popcornen, droppa i citronen, rör om och häll ut dem på ett bakplåtspapper. Separera dem med en gaffel innan de stelnar. Eller bryt i bitar när de stelnat.
Till servering: Blanda karamelliserad mjölk med den vispade grädden. Lägg en sked i varje glas. Skär brownien och fudgen i små tärningar och lägg dem ovanpå. Toppa med karamelliserade popcorn.