Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Karamellpopcorn

Överraskande godsaker som ingen kan hålla fingrarna ifrån. Lätta att göra men viss försiktighet krävs då sockret är hett.

KaramellpopcornKaramellpopcornKaramellpopcorn

Ingredienser

  • 1 dlpopcorn- opoppade
  • 2 mskmajsolja
  • 1 tsksalt
  • 2 dlströsocker
  • 100 gsmör- i tärningar

Gör så här

  1. Poppa popcornen enligt anvisningarna på förpackningen. Salta.

  2. Smält socker i en vid kastrull till ljusbrun karamell. Tillsätt smöret och låt det koka till en slät massa under omrörning. Rör i popcornen och se till att alla blir sockrade runt om.

  3. Häll upp på en plåt med bakplåtspapper, sära på dem och låt kallna.

Vad tyckte du om receptet?