Recept från Mitt kök
Gör egen mandelmassa - se recept här:
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Päronflan med mandelmassa. Sikta lite florsocker över päronen med jämna mellanrum under gräddningstiden, så att de blir fint karamelliserade. Flanen går bra att frysa in.
Rulla ut smördegen och tryck ut den i en pajform, ca 25 cm i diameter. Jämna till degkanterna. Nagga bottnen och kanterna med en gaffel. Låt pajskalet vila i kylen i ca 15 min.
Fyllning: Riv mandelmassan grovt på rivjärn. Blanda mandelmassa, socker och smör med elvisp. Rör i äggen, ett i taget. Bred ut fyllningen i pajskalet.
Sätt ugnen på 175°. Skala, halvera, kärna ur och skär päronen i skivor. Pressa över citronsaft, så att de inte mörknar.
Lägg päronskivorna på fyllningen i ett överlappningsmönster. Sikta 2 msk florsockret över päronen.
Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 40 min tills degen fått fin färg och päronen är mjuka. Sikta 2 msk florsocker över päronen 2 gånger under gräddningstiden.
Sikta 2 msk florsocker över flanet och servera.
Recept från Mitt kök
Gör egen mandelmassa - se recept här: