Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ett underbart godissnacks. Doppa en eller två gånger i choklad innan du rullar dem i lakritspulvret.
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg ut mandeln på en plåt med bakplåtspapper och rosta mandeln i ugnen i 6–8 minuter. Rör om en gång efter halva tiden.
Lägg mandeln i en kastrull, strö över florsocker och citron saft, värm tills en ljusbrun karamell bildas runt mandlarna. Rör om då och då med en träslev.
Ta kastrullen från värmen och rör i smöret så att mandlarna separeras. Häll upp på en plåt med bakplåtspapper och peta isär mandlarna med en gaffel.
Häll ut lakritspulvret på ett fat.
Temperera chokladen: Finhacka chokladen och smält 2⁄3 till 50–55 grader. Häll i resten och rör tills temperaturen är 27–28 grader. Värm sedan chokladen till arbetstemperatur, 31–32 grader.
Doppa mandlarna en och en i chokladen. Låt stelna och doppa dem sedan ytterligare en gång i chokladen, rulla därefter direkt i lakritspulver. Om du vill rullar du dem i lakrits pulver efter första doppningen, dubbeldoppar man blir det mer choklad runtom och mandlarna blir större.
Recept från Mitt kök