Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Här har vi valt att karamellisera hasselnötter. Testa även att göra likadant med andra nötter eller till exempel physalis eller körsbär.
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg nötterna på en plåt och rosta tills skalet "spricker" och nötterna fått fin färg, ca 8 min.
Gnugga bort skalen i en kökshandduk.
Koka socker, vatten och glykos i en mindre kastrull till bärnstensliknande färg, 160–165 grader.
Doppa nötterna en och en med hjälp av en gaffel. Droppa av och låt dem få en "svans".
Ha kastrullen på plattan på låg värme så att inte karamellen stelnar.
Låt nötterna kallna och stelna på bakplåtspapper.