Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Karamelliserade apelsinskivor med chokladdopp


Apelsinskivorna är goda som godis, men du kan också använda dem som garnering på bakverk.

Karamelliserade apelsinskivor med chokladdopp

Karamelliserade apelsinskivor med chokladdopp

Karamelliserade apelsinskivor med chokladdopp

EVA HILDEN SMITH

Ingredienser

  • 1apelsin- vältvättad
  • 1 dlsocker
  • 1 mskvatten
  • 1 dlchoklad- smält

Gör så här

  1. Dela och skär apelsinen i skivor.

  2. Mät upp socker och vatten i en liten panna, koka upp under omrörning så att sockret löser sig. Lägg i apelsinskivorna och koka dem i lagen cirka 5 minuter, rör om då och då. Sjud sedan ytterligare 10-15 minuter tills de blir genomskinliga. Vänd skivorna 4-5 gånger under tiden.

  3. Ta pannan från värmen. Ta upp de karamelliserade skivorna på en bricka med bakplåtspapper, använd kökspincett. Frys i 2-3 timmar.

  4. Doppa skivorna i smält choklad och lägg skivorna på bakplåtspapper Förvara i kylskåp.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök