Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Apelsinskivorna är goda som godis, men du kan också använda dem som garnering på bakverk.
Dela och skär apelsinen i skivor.
Mät upp socker och vatten i en liten panna, koka upp under omrörning så att sockret löser sig. Lägg i apelsinskivorna och koka dem i lagen cirka 5 minuter, rör om då och då. Sjud sedan ytterligare 10-15 minuter tills de blir genomskinliga. Vänd skivorna 4-5 gånger under tiden.
Ta pannan från värmen. Ta upp de karamelliserade skivorna på en bricka med bakplåtspapper, använd kökspincett. Frys i 2-3 timmar.
Doppa skivorna i smält choklad och lägg skivorna på bakplåtspapper Förvara i kylskåp.
Recept från Mitt kök