Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Karamelliserade apelsinskivor med choklad och pistasch

Recept på karamelliserade apelsinskivor. Skär apelsinen riktigt tunt och doppa i din favoritchoklad.

Karamelliserade apelsinskivor med choklad och pistasch
Karamelliserade apelsinskivor med choklad och pistasch
Karamelliserade apelsinskivor med choklad och pistasch
Recept på karamelliserade apelsinskivor Foto: Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 2apelsiner- små
  • 1,5 dlströsocker
  • 1 dlsirap- vit
  • 100 gchoklad- mörk
  • 0,5 dlpistaschnötter- hackade

Gör så här

  1. Skölj apelsinerna noga i ljummet vatten. Halvera dem och skär i tunna skivor, ca 3 mm.

  2. Lägg socker och sirap i en stekpanna med släpplättbeläggning. Koka upp under omrörning tills sockret lösts upp. Lägg i apelsinskivorna och sjud dem i lagen ca 15 min, tills de är genomskinliga. Vänd skivorna 4–5 gånger under tiden.

  3. Ta pannan från värmen. Lägg upp apelsinskivorna på en bricka med bakplåtspapper. Låt kallna i rumstemperatur. Ställ sedan i kylen 2–3 timmar.

  4. Hacka chokladen och smält den i mikrovågsugn eller över vattenbad. Skeda chokladen över apelsinskivorna och garnera med nötter. Förvara apelsinskivorna i frysen. Ta fram dem ca 15 min före servering.

Vad tyckte du om receptet?