Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på karamelliserade apelsinskivor. Skär apelsinen riktigt tunt och doppa i din favoritchoklad.
Skölj apelsinerna noga i ljummet vatten. Halvera dem och skär i tunna skivor, ca 3 mm.
Lägg socker och sirap i en stekpanna med släpplättbeläggning. Koka upp under omrörning tills sockret lösts upp. Lägg i apelsinskivorna och sjud dem i lagen ca 15 min, tills de är genomskinliga. Vänd skivorna 4–5 gånger under tiden.
Ta pannan från värmen. Lägg upp apelsinskivorna på en bricka med bakplåtspapper. Låt kallna i rumstemperatur. Ställ sedan i kylen 2–3 timmar.
Hacka chokladen och smält den i mikrovågsugn eller över vattenbad. Skeda chokladen över apelsinskivorna och garnera med nötter. Förvara apelsinskivorna i frysen. Ta fram dem ca 15 min före servering.