Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Karamelliserad mjölk

Karamelliserad mjölk finns att köpa i välsorterade livsmedelbutiker. Du kan också karamellisera mjölken själv, tänk på att det tar sammanlagt ca 6 timmar att koka och sedan kyla ner den hemlagade mjölken.

Karamelliserad mjölk
Karamelliserad mjölk
Karamelliserad mjölk
Foto: Adobe Stock

Ingredienser

  • 1 burkkondenserad mjölk

Gör så här

  1. Lägg oöppnad mjölkburk i en kastrull, häll på vatten så att det täcker burken med ca 15 centimeter. Koka upp och låt sjuda ca 4 timmar. Fyll på med kokande vatten så att burken är täckt under hela koktiden. (Detta är viktigt, så att burken inte exploderar)

  2. Häll bort vattnet och låt burken svalna i kallt vatten ca 30 minuter.

  3. Öppna burken försiktigt och rör mjölken slät med en sked. Häll den i en skål, täck med plastfilm och låt kallna helt i kylskåp.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök