Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Sjud bananer i socker, smör, vatten och citronsaft och servera med en ljuvligt god vaniljkräm. Lägg på vispgrädde och en kula vanilj- eller karamellglass. Strö över rostade och hackade hasselnötter.
Vaniljkräm: Häll mjölken och grädden i en kastrull.
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg vaniljstång och fröna eller vaniljsockret i kastrullen. Koka upp gräddmjölken.
Vispa ihop socker, äggulor och majsstärkelse och häll i gräddmjölken. Häll tillbaka allt i kastrullen och sjud till 85 grader under kraftig vispning.
Dra av från plattan och rör i smöret.
Karamelliserade bananer: Skala och dela bananerna på mitten och på längden.
Lägg sockret och vattnet i en stekpanna och koka till en ljus karamell.
Tillsätt smöret, bananerna och citronsaften. Sjud och vänd bananerna i karamellen.
Dra av från värmen.
Servering: Lägg vaniljsås i portionsskålar eller i en stor skål. Lägg på vanilj- eller karamellglass. Toppa med bananer och vispgrädde. Strö över nötterna.
Recept från Mitt kök