Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Pensla 8 kaffekoppar som rymmer 1 1/2 dl med rumsvarmt smör och ströa dem sedan med socker. Ställ kopparna i kylen.
Sufflésmet: Skala, kärna ur och skär äpplena i cm-stora tärningar. Smält strösocker i en liten kastrull till gyllenbrun karamell. Sänk värmen. Tillsätt äppelbitarna och koka ihop till en kompott under omrörning tills sockret åter löst sig. Rör ut maizena i lite vatten och blanda ner det i kompotten under omrörning. Tillsätt calvados och ställ kastrullen åt sidan.
Sätt ugnen på 200°. Vispa äggvitorna till skum. Tillsätt socker och citronsaft och fortsätt vispa till en fast maräng. Vänd sedan ner 1/3 av marängen i den knappt ljumma kompotten. Vänd sedan ner kompotten i resten av marängen. Skeda upp i kopparna. Jämna till ytan. Baka suffléerna i nedre delen av ugnen 13–15 min.
Chokladsås: Hacka chokladen grovt. Koka upp grädde, vatten och vaniljstång. Ta kastrullen från plattan. Rör ner chokladen i den heta gräddblandningen. Rör tills chokladen smält. Servera såsen kall eller varm.