Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Karamelliserad ananas med rom

Karamelliserad ananas med rom
Karamelliserad ananas med rom
Karamelliserad ananas med rom
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 1 stananas
  • 2 msksmör
  • 2 msksocker
  • 2 mskrom
  • 0,5 dlkokos- riven
  • 0,5 dlhasselnötter- hackade
  • 5 dlvaniljglass

Gör så här

  1. Dela och skiva ananasen i 8 skivor. Skär bort den hårda mittdelen.

  2. Rosta kokos och nötter i ugn, 225 grader, i cirka 5 minuter eller tills kokosen fått en gyllenbrun färg, passa noga.

  3. Värm en stor stekpanna. Smält 1 msk smör och häll i 1 msk socker. Stek fyra skivor ananas åt gången på mellanvärme tills de fått fin gyllenbrunfärg. Stek resterande ananasskivor på samma sätt i smör och socker. Lägg tillbaka alla skivorna i stekpannan och häll över romen.

  4. Lägg upp på fat tillsammans med vaniljglass. Strö till sist över den rostade kokosen och de rostade nötterna.

  5. Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök