Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Karamellcookies med salt dulcetopping

Detta är en riktigt lyxig kolakaka. Degrullarna kan förberedas i god tid eller frysas innan de gräddas.

Karamellcookies med salt dulcetopping
Karamellcookies med salt dulcetopping
Karamellcookies med salt dulcetopping
En lyxig kolakaka med salt dulce-topping. Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 200 gsmör- rumsvarmt
  • 2,5 dlljust muscovadosocker
  • 0,5 dlljus sirap
  • 4,5 dlvetemjöl- (270 g)
  • 2 mskvaniljsocker
  • 1 tskbakpulver

Topping

  • 0,5 burkdulce de leche- (à 397 g)
  • flingsalt

Gör så här

  1. Blanda ihop smör, socker och sirap till en mjuk smet. Tillsätt mjöl, vaniljsocker och bakpulver och knåda snabbt ihop till en deg. Dela degen i 2 bitar och forma dem till rullar, ca 20 cm långa. Linda in dem 

    i bakplåtspapper eller plastfolie. Lägg rullarna i kylen i ca 2 tim. 

  2. Sätt ugnen på 175° varmluft. Skär rullarna i 12 skivor vardera. Lägg kakorna på två plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen

    i ca 12 min. Låt kallna på galler.

  3. Bred ca 1 tsk dulce leche på varje kaka och toppa med flingsalt.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också:

Crème brûlée med salt karamell 

Double chocolate chip cookies