Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Detta är en riktigt lyxig kolakaka. Degrullarna kan förberedas i god tid eller frysas innan de gräddas.
Blanda ihop smör, socker och sirap till en mjuk smet. Tillsätt mjöl, vaniljsocker och bakpulver och knåda snabbt ihop till en deg. Dela degen i 2 bitar och forma dem till rullar, ca 20 cm långa. Linda in dem
i bakplåtspapper eller plastfolie. Lägg rullarna i kylen i ca 2 tim.
Sätt ugnen på 175° varmluft. Skär rullarna i 12 skivor vardera. Lägg kakorna på två plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen
i ca 12 min. Låt kallna på galler.
Bred ca 1 tsk dulce leche på varje kaka och toppa med flingsalt.
Läs också: