Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Karamelläpplen

En dessert som smakar mörkt och exotiskt av det speciella muscovadosockret och riven muskot. Sockerlagen är gjord på muscovadosocker som kan bytas mot farinsocker.

Karamelläpplen
Karamelläpplen
Karamelläpplen

Ingredienser

  • 1 dlmuscovadosocker
  • 1,5 dlvatten
  • 4äpplen
  • 1 mskrom- mörk

Tillbehör

  • vaniljglass
  • muskotnöt- riven

Gör så här

  1. Blanda socker och vatten i en kastrull och koka upp. Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt. Lägg ner dem i den kokande lagen och låt koka ca 1 minut. Ställ åt sidan och låt stå minst 1/2 timme.

  2. Ta upp äppelskivorna försiktigt med en hålslev eller låt dem rinna av i en sil men se till att all lag tas till vara. Koka lagen utan lock tills ca 1 dl återstår. Smaksätt den ev med rom. Kyl den snabbt.

  3. Servera kokta äppelskivor med glass och karamellsås och riv lite muskotnöt över.

Vad tyckte du om receptet?