Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Äppelpaj i små formar med karamelltopping. Formarna ska vara cirka 10 centimeter i diameter.
Lägg vetemjöl, smör i bitar och knäckt ägg i skålen till matberedaren med kniven monterad. Kör till en degboll bildas. Dela degen i sex delar och tryck ut i sex pajformar med löstagbar botten, cirka 10 centimeter i diameter. Ställ in i kylen 30 minuter. Förgrädda pajskalen, cirka 8 minuter. Skala, dela och kärna ur äpplen. Skär dem i tunna klyftor. Smält smör och socker i en kastrull. Rör om och låt blandningen få en ljusbrun färg. Lägg ner äppelklyftorna och låt de sjuda en stund. Lyft upp klyftorna (låt sockerkaramellen vara kvar i kastrullen) och fördela i pajskalen. Tillsätt den kondenserade mjölken och kardemumma i karamellen och låt den sjud under omrörning 5 minuter. Vispa äggen och tillsätt dem och rör om. Fördela blandningen över äppelklyftorna och grädda pajerna i nedre delen av ugnen cirka 20 minuter. Dekorera med mynta eller citronmeliss. Servera med lättvispad grädde eller glass.
Recept från Mitt kök