Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Jordgubbar, citron, fläder, vanilj och karamell. En längd att önska sig till kaffet.
1 Blanda den karamelliserade mjölken med mjölk och smulad jäst i bunken till köksmaskinen. Tillsätt socker, rivet citronskal, mjukt smör och nästan allt vetemjöl. Arbeta ihop till en smidig deg som släpper bunkens kant, cirka 10 minuter. Tillsätt saltet på slutet. Låt degen jäsa under bakduk, cirka 30 minuter.
Gör fyllningen. Snoppa och skiva jordgubbarna. Blanda dem med gelésocker och flädersaft i en kastrull och koka upp och koka under omrörning 1/2 minut. Ta av värmen och blanda ner vaniljsockret. Låt svalna i kallt vattenbad.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela den i två delar och kavla ut dem till rektanglar, cirka 30 x 40 centimeter. Bred på sylt och rulla ihop från långsidan.
Lägg rullarna, på diagonalen, på var sin plåt med bakplåtspapper. Klipp flikar i degen på ovansidan av rullarna. Vik flikarna åt sidorna, varannan höger, varannan vänster. Jämna till rullarna med händerna.Låt jäsa under bakduk, cirka 30 minuter.
Pensla längderna med uppvispat ägg och garnera med mandelsplitter. Grädda i nedre delen i ugnen, 225 grader, 20-25 minuter. Låt svalna under bakduk på galler. Skiva upp längden vid serveringen.
Recept från Mitt kök