Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kantarelltoast med vitlök, timjan och gorgonzola

Recept på härlig toast med kantareller och smakrik ost.

Kantarelltoast med vitlök, timjan och gorgonzolaKantarelltoast med vitlök, timjan och gorgonzolaKantarelltoast med vitlök, timjan och gorgonzola
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 4 skivorsurdegsbröd
  • 200 gkantareller- färska
  • 2 msksmör
  • 0,5gul lök
  • 1vitlöksklyfta
  • salt
  • peppar
  • timjan
  • 150 ggorgonzola

Till servering

  • sallad
  • persilja

Gör så här

  1. Ansa kantarellerna och dela dem, om de är stora. Skala och hacka löken. Riv vitlöksklyftan. Fräs kantareller, lök och vitlök i en stekpanna med smör tills vätskan i pannan är genomskinlig och kantarellerna fått lite färg.

  2. Sätt ugnen på 250 grader, grill. Smöra brödskivorna och fördela kantarellerna ovanpå. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Skär gorgonzolan i skivor och lägg överst. Gratinera under grillelementet i ugnen, cirka 5 minuter. Passa noga! Servera med sallad och garnera med persilja.

Vad tyckte du om receptet?

Recept och styling: Christina Asplund Foto: Thomas Carlén

Recept från Mitt kök