Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kantareller är så gott, och extra gott blir det såklart i en god kantarelltoast. Det här lite lyxigare receptet på kantarelltoast av mästerkocken Tommy Myllymäki är verkligen hur mumsigt som helst! Sveciaosten är smulig och svår att skiva, men fungerar bra i gratänger. Den är ofta lagrad med fin smak, som västerbottensost men med små hål.
Börja med att rensa och snoppa kantarellerna.
Baka den lufttorkade skinkan på 150 grader i 5 minuter tills skivorna har blivit knapriga.
Stek kantarellerna hastigt i hög temperatur med smör och lite olja. När de har blivit fint stekta runtom sänk värmen och lägg i den finhackade schalottenlöken och låt den bli genomskinlig. Häll på grädde och låt den koka in till simmig konsistens.
Lägg i den rivna osten och rör ihop tills osten har löst sig och allt har blivit krämigt. Avsluta med den finskurna gräslöken.
Stek brödet gyllene i smör och lägg upp på 4 tallrikar och lägg på kantarellstuvningen och toppa med skinkan, extra ost och finskuren gräslök.
Recept från Mitt kök