Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kantarelltoast med lagrad sveciaost och lufttorkad skinka


Kantareller är så gott, och extra gott blir det såklart i en god kantarelltoast. Det här lite lyxigare receptet på kantarelltoast av mästerkocken Tommy Myllymäki är verkligen hur mumsigt som helst! Sveciaosten är smulig och svår att skiva, men fungerar bra i gratänger. Den är ofta lagrad med fin smak, som västerbottensost men med små hål.

Kantarelltoast med lagrad sveciaost och lufttorkad skinka

Kantarelltoast med lagrad sveciaost och lufttorkad skinka

Kantarelltoast med lagrad sveciaost och lufttorkad skinka

Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 400 gkantareller
  • 4surdegsbröd
  • 1 dlgrädde
  • 150 gsvecia- riven
  • 50 ggräslök- finskuren
  • 4 skivorlufttorkad skinka
  • 1schalottenlök- finhackad
  • 50 gsmör

Gör så här

  1. Börja med att rensa och snoppa kantarellerna.

  2. Baka den lufttorkade skinkan på 150 grader i 5 minuter tills skivorna har blivit knapriga.

  3. Stek kantarellerna hastigt i hög temperatur med smör och lite olja. När de har blivit fint stekta runtom sänk värmen och lägg i den finhackade schalottenlöken och låt den bli genomskinlig. Häll på grädde och låt den koka in till simmig konsistens.

  4. Lägg i den rivna osten och rör ihop tills osten har löst sig och allt har blivit krämigt. Avsluta med den finskurna gräslöken.

  5. Stek brödet gyllene i smör och lägg upp på 4 tallrikar och lägg på kantarellstuvningen och toppa med skinkan, extra ost och finskuren gräslök.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök