Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kantarelltoast med färskost och päron

En fruktig och fräsch kantarelltoast på surdegsbaguette med färskost i botten. Toasten toppas med blåbär och små skott från daikon. Finns inte daikonskott i butik kan de bytas ut mot vattenkrasse eller smörgåskrasse.

Kantarelltoast med färskost och päron
Kantarelltoast med färskost och päron
Kantarelltoast med färskost och päron
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 250 gkantareller
  • 1 msksmör
  • 0,5 tsksalt
  • 1surdegsbaguette- liten
  • 1päron
  • 50 gnaturell färskost
  • 30 gmâchesallad
  • 0,5 dlblåbär
  • 1 dlskott- av daikon, vattenkrasse eller smörgåskrasse
  • 0,5 tskflingsalt
  • 1 krmnymald svartpeppar

Ingredienser

    Gör så här

    1. Rensa kantarellerna. Stek dem i smör tills de fått fin färg. Krydda med salt.

    2. Klyv baguetten och stek snittytan så att den får lite färg. Skiva eller hyvla päronet tunt.

    3. Bred färskost på bröden. Fördela sallad, svamp och päron ovanpå. Strö över blåbär och skott eller krasse. Krydda med flingsalt och peppar.

    Vad tyckte du om receptet?